House Of Pool

House Of Pool

Alaturi de VoiPovestea oamenilor care ne inspira am descoperit-o si la intreprinderea sociala de insertie House of Pool din Timisoara, o afacere sociala dezvoltata din pasiunea unor tineri timisoreni pentru biliard sau ”sahul cu bile”, asa cum mai este numit.

Va intrebati ce legatura exista intre acest sport si economia sociala ? Ne-au povestit Razvan, Cristian, Alexandru si Marius, tineri care au inceput sa practice acest sport ca un hobby dar care l-au dus, in timp, la un nivel de performanta, prin participarea la competitii nationale si internationale. Si-au dorit mai mult dar, pentru ca in Romania acest sport nu a fost si nu este deloc valorificat, au hotarat ca este timpul sa se implice mai mult si sa promoveze frumusetea si inteligenta acestui sport.

Cu totii am dat cu tacul intr-o bila..statisticile arata ca 90% dintre noi au avut macar o data in viata o experienta legata de acest sport. In Romania, biliardul este inca strans legat de cluburi sau locatii de petrecere a timpului liber insa, in alte tari, cum este Polonia, acest sport este practicat in scoli iar copiii ajung sa participe la competitii nationale iar, mai tarziu, la turnee internationale.

La House of Pool, un loc care se doreste a deveni un spatiu al jucatorilor profesionisti de biliard si snooker, i-am intalnit pe Razvan Sorca, fost junior legitimat al Federației Române de Snooker și pasionat al sporturilor cu bile, avand in palmares 2 trofee castigate si pe Cristian Surdea, aflat in top 3 al jucatorilor profesionisti al acestui sport din Romania. Cristi ne povesteste ca implicarea lui in aceasta afacere sociala este aceea de a initia copiii de la varste cat mai mici in tainele acestui sport si sa le arate ca sahul cu bile inseamna geometrie, fizica si arta. Viseaza sa instruiasca copii si tineri atrasi de acest sport si sa ii conduca, pas cu pas, catre competitiile internationale, acolo unde astazi Romania este absenta. Sprijinul financiar pe care l-au obtinut in cadrul proiectului ”Acceleratorul de intreprinderi sociale” i-au ajutat sa isi amenajeze un spatiu, dotat cu 4 mese de biliard si un snooker, prima masa de jucatori profesionisti din Timisoara.

Mai mult, au angajat doi tineri din grupuri vulnerabile, oferindu-le sansa de a lucra intr-un mediu care le va oferi posibilitatea sa isi dezvolte abilitati si competente de munca. Visul lor va deveni realitate, deoarece pasiunea si credinta lor in reusita ii va conduce la masa jucatorilor profesionisti din intreaga lume.

Go ahead, House of Pool TM !👏🏆🥇 PS: Cristi, multumim pentru cele cateva informatii impartasite ale acestui frumos sport! Cel putin am invatat cum se tine corect tacul si cat de importante sunt unghiurile si adaptarea fortei cu care trebuie sa lovesti bila!


Powered by SmugMug Owner Log In