Gemma Book Cafe

Gemma Book CafeGemma înseamnă piatră prețioasă și este cuvântul care a oferit numele primei cafenele literare din Târgu Mureș - Gemma Book Café, care este și prima întreprindere socială de inserție din municipiu.

Un concept unic, care aduce în același spațiu o cafea excepțională, cărți fabuloase, evenimente culturale, cu misiunea de a transmite comunității că persoanele cu dizabilități și din grup vulnerabil pot fi angajați de succes.

Semnificația numelui e una specială pentru că piatra prețioasă a familiei Daray este Krisztina, unul dintre cei patru copii ai familiei, o tânără cu nevoi speciale, care a fost inspirația pentru această afacere socială. Acum este ajutor de barista, un job pe care îl face cu multă bucurie și responsabilitate. Alături de ea, este Aladár, un tânăr de 19 ani, care vine din centrul de plasament. Pentru el, Gemma Book Café este locul în care începe drumul spre normalitate, locul în care a descoperit o comunitate de oameni frumoși și locul în care primit prima dată un salariu.

La nici o lună de la deschiderea cafenelei, au reușit deja să creeze o comunitate care rezonează cu povestea și cu misiunea Gemma Book Café Ne-am bucurat să petrecem la ei câteva ore și să vedem că #economiasocială este un instrument real care transformă comunitățile.

P.S. Dacă ajungeți la ei să nu ratați prajiturile delicioase, mai ales că sunt preparate de o localnică care a lucrat în Paris, la un restaurant cu stele Michelin.

📷 Photo credits: Alex Ratoi Photographer & Alex Ratoi #economiesociala #AcceleratorulDeIntreprinderiSociale #intreprinderisociale

Powered by SmugMug Owner Log In