#EU4Youth - Vizită de studiu la ADV România - 5 Aprilie 2021

#EU4Youth - Vizită de studiu la ADV România - 5 Aprilie 2021

Alaturi de Voi


Fundația „Alături de Voi” România (ADV) este o organizație neguvernamentală românească, înființată în februarie 2002, a cărei misiune este incluziunea persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile.

ADV România, este unul din pionerii economiei sociale din România care a dezvoltat 3 întreprinderi sociale proprii și a contribuit la apariția Legii Economiei Sociale. Experiența în domeniu, este transferată în prezent în România, R. Moldova și Ucraina prin activități de advocacy, training, consultanță și finanțare întreprinderi sociale.

ADV România este unul din administratorii de grant care a contribuit la înființarea / finanțarea a 42 de întreprinderi sociale (4,2 mil Euro fonduri alocate strat-up-urilor), urmând ca în 2021-2022 să fie înființate 8 întreprinderi sociale în R. Moldova și Ucraina. ADV România, este furnizor autorizat de formare profesională în 7 domenii, dezvoltând brandul Academia ADV, care în 2021 devine Centru de Resurse Transfrontalier România - R. Moldova, urmând ca pachetul de cursuri în domeniul economiei sociale să transferat către Academia de Administrare Publică și autorizate în R. Moldova.

ADV România, a introdus în Legea IMM-urilor - ONG-urile cu activitate economică; în Codul Fiscal - scutirea de la plata impozitului pentru clădiri și terenuri pentru întreprinderile sociale de inserție și a corectat nedreptatea care s-a făcut sectorului de unități protejate prin OUG 60/2017.

ADV România, a înființat în 2020, 4 laboratoare de inovare socială în Chișinău, Cahul, Cantemir și Ismail. Peste 150.000 de persoane, în special tineri din categorii vulnerabile și cu dizabilități, au beneficiat de serviciile directe oferite în timp de către organizație. Peste 200 de persoane cu dizabilități, în special tineri, au lucrat / lucrează la ADV sau pe piața muncii, beneficiind de un pachet complet de servicii de inserție socio-profesională.

Ceea ce facem zi de zi..., ne definește practic viitorul!


Powered by SmugMug Owner Log In